(UPDATE) WK taekwondo 2017!!! Muju, Zuid Korea

Gekwalificeerd, follow the plan and stick to it!

Once again, sta ik straks ik op het WK taekwondo in Muju !! Hier ben ik heel trots op en erg blij mee.
Ik heb dit seizoen 2 medailles gepakt op de open toernooien. De medaille op German Open en mijn plek in de top 16 van de wereld maakte dat ik aan de zware eisen heb voldaan om naar het WK te mogen!

Behoorlijk zware eisen en dat verklaard waarom er maar 2 dames en 2 heren (+coach) naar dit WK gaan.
Op zich erg jammer want voorgaande jaren waren de teams groter richting het EK en WK. Nederland heeft nog meer talenten rondlopen maar ook die tijd zal zeker nog komen. Helaas dus maar 4 mensen voor dit jaar. Wel ben ik echt trots dat ik op mijn 34 jarige leeftijd, mezelf nog steeds kan meten met de wereldtop. Ik kom nu ook telkens dichterbij mijn piek en kan met overtuiging zeggen dat ik weer beter ben dan voorheen!

Beslissing en commitment

Nadat ik vorige jaar 4e van Europa werd was het even zwaar voor mij. Ga je door of ga je niet door? Ik heb een lange pauze genomen om hier over na te denken. Na gesproken te hebben met de mensen die dicht bij me staan (familie vrienden en trainers) hebben we gezegd: We gaan sowieso nog voor het WK en daarna kijk ik gewoon verder. Zo gezegd zo gedaan, full focus op het WK! Als ik iets zeg, dan doe ik het ook! Dat is is ding wat 100{4ce2383b996b02d992a79750b5a377e3ae4c5ab305ae1b3ccbc73df3b6486bd4} zeker is. We zijn er vol voor gegaan. WK op 1, elke andere keuze is geen optie.

Mijn trainer Roy lufting heeft een nieuw schema voor mij gemaakt. Zoals jullie misschien inmiddels wel weten train ik nooit zomaar wat en was ik zonder hem nooit zover gekomen. Het moet altijd beter blijven worden en een plan achter zitten. En dat is gelukt. We hebben grondig het vorige seizoen geanalyseerd. Wanneer scoorde ik veel? Welke situaties kreeg ik punten tegen? Hoe was mijn mentale staat? Hoe was ik fysiek? Wat was de tactische situatie? Stond ik voor, achter, gebruikte ik links, rechts? Etc. etc.

Op basis van deze input systematisch te werk gaan en verbeteren richting mijn piek moment. Uiteraard de goede dingen behouden en blijven trainen. Better, faster, stronger, harder, sharper 🙂

Mindset

Inmiddels heb ik veel ervaring en weet ik hoe ik fysiek in vorm kan komen. Hard en snel trappen zullen we allemaal doen op het WK. Het belangrijkste is nog wel de mindset. Deze zal me straks wereldkampioen maken als alles samen komt! Ook hier heb ik en mijn team veel aandacht en tijd ingestoken.

I am ready! Mijn eerste WK was in Korea in 2011. Hier ben ik op de ”Rocky manier” gekomen. Veel tegenslagen overwonnen en altijd doorgezet, netzolang tot het gelukt was!

Nu hebben we een commitment afgegeven om alles te doen om naar dit WK te gaan. Weer in Zuid Korea. Ook dat is gelukt, dus de circel is weer rond!
Mijn masseur zei het al. Het is als een kale taart die je nu al hebt, in Zuid Korea kan hij alleen nog maar mooier worden. Er valt voor mij alleen nog maar te winnen! Het is in mijn handen om wereldkampioen te worden!

I have already beaten my toughest opponent!

Dankbaar

Ik heb vroeger verschilende teamsporten beoefend maar sinds ik de individuele sport taekwondo doe, weet ik pas echt wat de betekenis van een TEAM is! Mensen die altijd voor elkaar klaar staan, Juist als je niet wint! Juist als je in die moeilijke periode zit en ze blijven in je geloven, Juist de mensen die waarderen welke weg je hebt afgelegd los van het eindresultaat. Juist de mensen die klaarstaan ook als ze geen zin hebben! Juist De mensen die positief tegen je blijven met winst of verlies! Dat zijn de mensen die topsport echt snappen!

Mijn vriendin Michelle,  mijn dochter Jamie en mijn trainingsmaatje Merdan en Daphne komen mij supporten in Korea. Hoe cool is dat? Heel erg bedankt daarvoor en ik zal jullie allemaal de beste versie van mezelf laten zien!
Verder ben ik iedereen heel erg dankbaar die mij geholpen en gesteund heeft om hier te komen! Het zijn eigenlijk te veel namen om op te noemen. Maar jullie weten wie jullie zijn! Als ik terug kom met of zonder medaille zal ik jullie zeker nooit vergeten en besef ik maar al te goed wie er altijd voor mij hebben klaar gestaan! (van vrienden, kennisen, collega’s en familie tot, voormalige coaches, trainers, trainingspartners en huidige coaches)

Be Do Have!

Informatie:

Mensen vragen vaak waar ze alles kunnen volgen. Nog niet alles is bekend, maar hieronder vast wat info.Ik denk wel dat er een live stream zal komen.(Let op het is daar waarschijnlijk 9 uurtjes later).Zodra er meer info bekend is heb je het meeste kans dit lezen op mijn social media, en daarnaast op de website van het WK zelf. (zie onderstaande link, bovenste site)

Algmeen:

WK Team:  Coach: Manni Zareei, Dina pouryouness, Fahd Zaouia, Reshmie Oogink en Jeroen Wanrooij
Het wk is 24 t/m 30 juni. Mijn wedstrijd data: Woensdag 28 juni (voorrondes), donderdag 29 juni halve finale en finale.

 

Websites voor informatie:

http://www.2017worldtaekwondo.com
www.mastaekwondo.com
www.taekwondobond.nl
www.wtkmedia.com
www.jeroenwanrooij.nl
Social:
Ik hou jullie ook op de hoogte via mijn social media:

Instagram: @taekwonrooij

Facebook: Jeroen Wanrooij

Twitter: @jeroenwanrooij