Road 2 the European Championship

Er is weer nieuwe focus! Het EK! Zoals al gezegd het vlammetje brandt nog dus we knallen gewoon door!

Na bijna een half jaar alleen maar de grootste toernooien te hebben gedraaid (European Games, Grandprix’s en WK) was het nu tijd voor weer een ‘’normaal” groot toernooi 😛

Een tijdje terug dat ik een Open toernooi heb gedraaid, maar ik heb zeker niet stil gezeten!

Slovenië Open

Het was nu dus tijd voor de Slovenië Open. Dit keer ging ik mee met Thijs en Joyce uit Almelo die toevallig ook besloten om naar dat toernooi te gaan.

Vrijdagochtend weg met de turbo aan en in een recordtijd naar Slovenië. Daar heb ik meerdere partijtjes gewonnen en gevochten tot aan de finale!

Vanwege wat lichte irritatie aan mijn knie heb ik besloten om de finale niet te vechten. Soms moet je slim zijn en denken aan het hogere doel (Voor mij is dat nu: Europees kampioen worden). Daarnaast was 2 weken later alweer de Dutch Open. Dit is natuurlijk ook een gaaf toernooi om te knokken! Tevreden kon ik terugkijken op mijn prestatie. Zilver!  Mijn voorgenomen doelen waren voor een groot deel uitgevoerd en ook heb ik weer wat aandachtspuntjes naar voren kunnen halen.

Speciale medaille! 🙂
De donderdag ervoor was de crematie van mijn oom en ik had mijn tante Elly beloofd dat ik extra mijn best zou doen om een medaille mee terug te nemen. Ik ben blij dat dit gelukt is, en zij heeft deze nu thuis als aandenken!

Dutch Open

Met die aandachtspuntjes gingen we het Dutch Open in.En door de eerder genomen beslissing dus ook weer lekker blessure vrij!

De eerste ronde had ik een vrijloting vanwege mijn hogere ranking. Ik was als 3e geplaatst. De 2e ronde moest ik tegen Nationaal team Turkije die daarvoor dus al een wedstrijd had gewonnen. Ik kende de jongen niet, maar hij had al wel wat leuke prestaties neergezet zoals 3e op de Universiade en nog wat andere titels. Niet onderschatten dus. (en dat moet je natuurlijk nooit doen…)

Dit heb ik ook niet gedaan, en ik heb de partij met 5-1 gewonnen. Vervolgens mocht ik tegen Rusland. Dit was wel een bekende speler voor mij.
Een stugge Rus die je echt op een specifieke manier moet aanpakken, anders ga je de zeker de boot in.

De juiste tactiek heb ik toegepast en het werkte gelukkig ook. Ik kon hem neutraliseren en de partij ging gelijk op. Na 3 rondes was de stand gelijk( 2-2 ) en dus moest er een extra golden point ronde komen.

Tijdens de golden point ronde werden er door ons alle twee, geen punten gemaakt. Het systeem bekijkt dan, wie het pantser het meest geraakt heeft.Bij het elektronische systeem van Daedo kun je dit normaal goed zien.

Bij het systeem van Adidas wat ze hier gebruikte, kon ik dit helaas niet zien. We dachten dat ik de gene was die de meeste treffers had gemaakt. De ronde had nog 10 seconden en ik besloot om alleen druk te zetten. Dit initiatief zou dan voldoende moeten zijn om de wedstrijd te winnen. Toen de ronde voorbij was bleek helaas dat de Rus mijn pantser 1x vaker had geraakt. Hij reageerde zelf ook blij verbaasd!

Het was niet anders en ik moest het ermee doen. Ik had ook nog volle bak kunnen aan vallen, maar zoals al gezegd, is dit het type vechter waarbij je dan juist de mist in gaat. Wel ben ik blij met een aantal verbeteringen die ik in mijn spel heb door kunnen voeren. Daarnaast is er zeker nog ruimte voor meer verbetering, dus lets go with the flow!

Tussen de wedstrijden door werd ik ook verkozen tot sportman van het jaar door de Taekwondobond Nederland. Een hele eer! Er zijn toch een hoop mensen die taekwondo doen in Nederland en als jij dan als de gene aangewezen wordt met de beste prestaties, dan mag je best trots terug kijken toch? 🙂

Hoe ziet de route er nu uit?

Mijn volle focus ligt nu dus op het EK! Ik ga deze week knopen doorhakken of ik nog wel of niet aan toernooien mee ga doen voor die tijd.

Daarnaast heb ik ook al vaker uitnodigingen gehad voor trainingskampen. Zo heeft o.a. nummer 1 van de wereld Aaron Cook een paar weken terug gevraagd om eens samen te trainen. Ook hiervoor komen nu mooie momenten om zulke kansen maar eens te gaan benutten.
Kort samengevat….. mijn schema richting mijn piek is in volle voorbereiding. Samen met coaches en natuurlijk spelers die mij hierbij gaan helpen moeten we er een mooi succes van kunnen maken 🙂

Iedereen nogmaals enorm bedankt die in mij gelooft en we gaan door om er wat moois van te maken! Uiteraard hou ik jullie via mijn site weer op de hoogte van alle mooie dingen die ik onderweg weer mee mag maken!
#Be Do Have

The warriors journey continues!

Laatste nieuws

Het is definitief. Taekwondo pensioen! Nieuwe doelen! Terug geven! Coachen en meer!

Terug kijken op een super mooi WK

(UPDATE) WK taekwondo 2017!!! Muju, Zuid Korea