Het is definitief. Taekwondo pensioen! Nieuwe doelen! Terug geven! Coachen en meer!

Lieve vrienden/supporters,

Na een half jaar hard en lang denken heb
definitief besloten om een punt te zetten achter mijn topsport carrière. Een van de moeilijkste keuzes uit mijn leven hoe raar dat ook klinkt.

Uiteraard blijf ik zo lang als ik kan in mijn leven taekwondo doen en betrokken bij deze mooie sport!

Ik doe nu vanaf mijn 13e (21 jaar) aan de Olympische sport taekwondo, waarvan ik 16 jaar lang elke dag heb getraind! Letterlijk op de ‘Rocky manier’ vanuit de kelder en buiten bij mijn ouders in de flat naar de wereldtop. Van de 80 miljoen mensen in de wereld die aan taekwondo doen, ben ik in de top 10 (#9) van de wereldranglijst beland, mocht ik naar de European games en het Olympischkwalificatie toernooi gaan, ben ik 4e van Europa, meervoudig Nederlands kampioen, meervoudig sportman van Deventer en de TBN. Niet te vergeten heb ik op bijna 20 Open toernooien medailles behaald over de hele wereld.

Ik kijk dus tevreden en trots terug en hoop dat ik jullie hiermee geïnspireerd heb om nooit op te geven en altijd het beste uit jezelf te halen!
Aan het einde van de rit kom je erachter dat het niet gaat om wat je hebt gehaald, maar om hoe je bent geworden en wat je kunt geven!!

De tijd is voor mij nu mooi geweest. Mijn eerste WK voor Nederland was in 2011 Korea en mijn laatste toevallig ook, waar ik 9e werd in 2017 te, Muju Zuid Korea.

De cirkel is weer rond. 10 januari wordt ik 35, al is dat geen reden geweest voor mijn pensioen, want ik voel me nog steeds fit. Wel heb ik veel nieuwe doelen die nu op mijn pad komen, zoals mijn mindset coaching passie via–>(www.jeroenwanrooij.nl) waarin ik de lessen uit mijn topsport omtrent persoonlijke kracht/mindset deel binnen bedrijven.

Maar vooral is er ook weer meer tijd voor mijn gezin en alle andere nieuwe doelen.

Ik ben iedereen die me geholpen heeft, al mijn, familie, vrienden,sponsors, collega’s en eigenlijk te veel mensen om op te noemen, erg dankbaar! In het bijzonder mijn trainer Roy Lufting van taekwondo IJselland in Deventer die me bijna alles heeft geleerd en vriendin Michelle Krieger die altijd achter me staat. Succes bereik je nooit alleen!

Ik hoop dat jullie dit bericht willen delen of reageren zodat iedereen wie ik dankbaar ben dit kan lezen en men in de internationale taekwondo scène ook weet dat ik gestopt ben.

Van vrienden,coaches teamgenoten tot aan mijn tegenstanders/taekwondo vrienden op de mat! Jullie hebben me allemaal geholpen om de persoon te worden wie ik nu ben en ik ga nu ook weer meer tijd besteden om anderen te helpen.

Thanks again en vast tot snel!