De Olympische droom is voorbij maar het vuur brandt nog steeds!

Het Olympisch kwalificatie toernooi is voorbij. Wat heb ik meegemaakt, hoe is het gegaan, wat komt er nu? Zoveel gaat er door me heen. Het heeft in alle kranten en nieuwsberichten van Nederland gestaan, wat heeft Jeroen Wanrooij gedaan? Als je echt wilt weten hoe het is gegaan en hoe het nu verder gaat, lees het dan hieronder!

Even slikken

Het is even een hele zware klap die pijn doet. De Olympische droom is voorbij. Ik doe 20 jaar taekwondo. Dit zat altijd in mijn hoofd en schiet dan als een film voorbij. Wat je allemaal hebt doorstaan om dit te halen is niet te beschrijven.Dan lukt het helaas niet.Topsport kan net als heel mooi, ook keihard zijn.

Hoe is het verlopen?

Ik heb me dankzij Unive de laatste 3 maanden supergoed kunnen voorbereiden. Zoals mijn vader al tegen me zei, ik was in bloedvorm. Ik voel me snel, sterk en ben in top conditie. Ik ben ze eeuwig dankbaar voor de steun die ze me gaven en nog steeds geven! Unive is echt een supporter van sport en in goede en slechte tijden kan je bij ze terecht!

Dit natuurlijk ook te danken aan de mensen die mij zoveel hebben geholpen. Een belangrijk deel daarvan was zelfs mee om mij te supporten. Michelle, Jamie, Pim, Valesca en Dianne.Toppers!!

De kampioenen staan niet alleen op de mat, maar lopen ook achter de schermen. Vergeet dat niet. En dan heb ik het over de coaches, mijn trainers, vrienden, familie en iedereen die zo positef voor mij is geweest in deze sport!

Zaterdag waren de teamleden aan de beurt. Mijn kamer genootje Rafik vocht een goede partij. Hij oogde beter, maar ook zijn droom viel helaas uiteen toen hij niet doorkwam. Hetzelfde verhaal voor Joyce die ook op zaterdag mocht starten. Reshmie had het zaterdag wel gehaald. Ze moest een partij winnen om zich te kwalificeren en deed dit ook. Super!

Zondag mocht ik!

Dan was het zondag mijn beurt. De eerste partij moest ik tegen een vluchteling die woonde in Turkije. Vluchtelingen kregen op dit toernooi een soort wildcard waardoor ze ook mee konden doen. Mits ze natuurlijk wel een bepaald niveau hadden.(zwarte band en wedstrijd ervaring).

Ik wist niet wat me te wachten stond want ik kende deze jongen niet. Nooit onderschatten is daarbij een gouden regel. Voor de wedstrijd had ik natuurlijk de gezonde spanning die ik al honderden keren gevoeld heb. Hij daarin tegen was heel ontspannen en maakte vlak voordat hij de mat op ging nog even een ”selfie” met zn coach. Ik dacht of hij heeft zoveel ervaring in zijn thuisland dat ik hem totaal niks doe, of hij weet niet wie hij tegen over zich heeft, want ik ga niks cadeau geven vandaag!

Ik begon scherp en hij was niet slecht. Hij stoorde veel met zijn voorste been. De eerste ronde bleef na wat goede acties van mij op 0-0. De 2e ronde besloot ik een versnelling hoger te gaan en die kon hij gelukkig niet bij benen. Ik won de wedstrijd met 9-0. Een lekker begin, want elke partij op zo’n toernooi is natuurlijk niet makkelijk. Het spel verliep zoals ik wilde en de samen werking met thijs als coach ging prima volgens plan.

De 2e partij mocht ik direct aantreden tegen de regerend Olympisch kampioen. Ik heb al eerder tegenover hem gestaan en had echt het gevoel dat ik hem kan verslaan. Tegelijkertijd wist ik ook dat dit niet mijn keuze was qua loting. Maar hij zou aan de kant gaan voor mij dit keer.

In de partij was respect aanwezig. In zijn vorige partij kwam hij met veel combinaties en aanvallen bij de tegenstander. Bij mij was hij toch veel meer terughoudend. Ik wilde daarintegen, juist het initatief nemen.

Ik begon daar ook mee volgens plan maar hij tilde 2 keer zijn been op en scoorde eigenlijk met hele zachte tikjes. Toen ik 2 of 3 punten achterstond hierdoor wist ik dat ik van tactiek moest wisselen en dus niet te onvoorzichtig te werk kon gaan.

Ik raakte hem op zijn hoofd, maar helaas was die net te zacht en de helm registreerde het niet als een punt. Ik raakte hem op zijn lichaam maar hij had slim zijn dekking ervoor. De scheidsrechts gaf mij wat waarschuwingen en zo kwam ik nog wat meer op achterstand.  Het was heel erg moelijk om op die manier dan toch de achterstand in te halen, en tegelijkertijd niet onvoorzichtig te worden. Ik heb dit wel vaak getraind en verschillende dingen geprobeerd. 2x Trapte ik nog rakelings langs zijn hoofd!. Allemaal goede acties, maar hij was net even te ervaren om dan toch nog door te komen. Ik verloor dus de partij met 6-0. Ookal zag het er op beeld niet zo uit. De score is dan verder eigenlijk ook helemaal niet meer belangrijk. Of je nou met 1-0 verlies of een goede partij draait en met 6.0 het is wat het is. Achteraf kun je het natuurlijk altijd zeggen dat je het anders aan zou kunnen pakken, maar dit is wat het is.

Op deze pagina zijn mijn wedstrijden terug te zien:

http://www.dartfish.tv/Organizer.aspx?CR=p1c149948

 

Super bijzonder!

Deze week ben ik nog vrij om het even een plekje te geven. Iets wat daarbij helpt is de enorme steun die ik heb ontvangen. DIT IS WEL ERG BIJZONDER!

Mensen reageren en geven aan dat ik enorm veel mensen geinspireerd heb met mijn doorzettingsvermogen. Ze zeggen dat ik mijn best heb gedaan. Ze geven aan dat ze me blijven supporten, steunen en geloven nog steeds in mij.  Zolangs ik er ben zijn zij er ook.  

Dat ik zulke dingen mag lezen, maakt een groot gedeelte van mijn doel toch gerealiseerd! Ik besef dat het echt is gaan leven en bijzonder dat zoveel mensen mij kennen en steunen.

Mijn video van Unive in de aanloop is bijvoorbeeld meer dan 5000 keer bekeken, dat is nogal wat! Inspireren, motiveren en kennis delen is voor mij zelf erg belangrijk en ik ben blij dat ik dat heb kunnen doen. Het deed me echt veel om de reacties terug te lezen! Vooral als je jezelf zo rot voelt op zo’n moment.  Dank jullie wel!

Het vuur brandt nog steeds!!!

Misschien is dit iets wat vooral vechters herkennen maar ik voel nog steeds een soort vuur branden in mijn buik. Dit betekent voor mij dat ik nog niet klaar ben om te stoppen en dat ik zeker nog niet opgeef en zo kennen jullie mij ook. Nu denk ik dat ik geen Olympische cyclus meer ga draaien. Maar ik ga zeker mooi afsluiten met een EK/WK!

Ik wordt nog steeds elke keer beter en voel me nog top fit en sterker dan ooit. Daarnaast voel ik de drive/vlam nog steeds branden en dan weet je dat je nog niet moet stoppen en nog wat moois kan bereiken.

Deze week uiteraard wel even een weekje rust. Zaterdag begin ik weer met nieuwe liefde, nieuwe motivatie en sterker dan ooit aan mijn volgende doel. Je hebt nooit verloren tot je opgeeft en zolang de vlam nog brandt zal ik nog laten zien waarvan ik gemaakt ben! Het EK staat scherp op mijn netvlies en tegen die tijd zal ik nog beter zijn dan nu. Dat kan alleen maar veel moois beloven! Watch me!

Iedereen die er voor me is geweest en nog steeds is, wil ik nogmaals bedanken. Het was een supermooie leerzame reis die niemand meer van me af kan pakken! Wie kan dat zeggen? Zo’n niveau hebben dat je naar het Olympisch kwalificatie toernooi mag? Dat je bij de top zit van taekwondo Europa. Ik ben nog steeds trots, en zal dit verhaal nog mooier gaan afsluiten. Dat is bij deze beloofd!

Michelle en Jamie nogmaals in het bijzonder bedankt, jullie weten echt hoe het zit!

Be Do Have

Jeroen